вселена

Целулит и как да се преборим с него с помощта на
Натуралния колаген

Какво представлява целулитът?
Под повърхността на кожата се намира тънък слой от подкожна мазнина. Този слой действа като защитен механизъм против травми, подпомага запазването на телесната температура и нормално не е свързан с увеличаването на теглото. Друг слой мазнини, по-дълбоко под кожата определя контурите на тялото ни. Той е в тази област, където мастните клетки се увеличават при напълняване. Този по-дълбок слой е разделен на камери чрез гъвкава съединителна тъкан. Съединителната тъкан свързва горния слой на кожата с по-долните слоеве на мускулите като котва. Когато съединителната тъкан отслабва и става по-малко гъвкава, тя има склонността да придърпва повърхността на кожата и придава трапчинковия вид, т.е. появява се целулит.
С напредване на възрастта съединителната тъкан губи своята здравина и еластичност. Предлаганите на пазара продукти за борба с целулита успяват единствено да направят по-гладка кожата, но не могат да се преборят с основния проблем – възстановяване на съединителната тъкан. Единственият козметичен продукт, който може да се пребори с една от причините за възникване на целулит е
трансдермалния гел натурален колаген Q5-26
Всички знаем, че колагенът е основния белтък на съединителната тъкан. Чрез масажиране на гела в проблемните участъци, ние помагаме на организма сам да започне да възстановява необходимия му колаген.

Но само това не е достатъчно. За постигане на оптимален ефект е нужен и хранителен режим
Препоръчва се консумация на храни, богати на антиоксиданти – витамин С, витамин Е, каротини, флавоноиди, цинк и селен, също така и на растителни влакнини. Това означава диета, богата на разнообразни зеленчуци и плодове - по-възможност консумирани сурови, пълнозърнест хляб, ядки, риба и постни меса, заместване на животинските мазнини с растителни (за предпочитане зехтин). Известно е, че антиоксидантите защитават организма от окислителното действие на свободните радикали, които се образуват в организма при нормалните обменни процеси, под влияние на йонизиращи лъчения, токсични вещества, лекарства, при възпалителни процеси. Те увреждат клетките и предизвикват дегенеративни промени в тъканите. Витамин С освен като антиоксидант, има специална роля при синтеза на колагена, “циментиращото” вещество между клетките, което придава еластичността на кожата и съединителните тъкани. Препоръчва се също пиенето на много вода – поне 2 литра дневно.
За по-успешна борба с целулита ви препоръчваме и хранителната добавка COLVITA.

Не бива да забравяме и физическите упражнения
1. За корем, бедра и задни части Свийте ръка в юмрук и с кокалчетата силно трийте кожата отгоре – надолу и в обратна посока, докато не възникне прилив на кръв и кожата не почервенее. (Ако имате “мрежички” от капиляри, по-подходящи ще са упр. 2-4)
2.За коленете, бедрата и задните части - Съберете пръстите и с леко натискане, масажирайте с кръгови движения. Движението се извършва и с пръстите и с палците срещуположно.
3. За вътрешната страна на ръцете и бедрата - Хванете здраво кожата между пръстите и палците и разглаждайте отдолу нагоре. Не стискайте силно, за да не се получат синини.
4. За корема, задните части и бедрата - С палците и показалците на двете ръце образувайте триъгълник. Със силен натиск, прекарайте пръстите нагоре към палците. После разглаждайте кожата с палците към пръстите.
Тези упражнения действат много по-дълбоко от повърхностните масажи, предизвикват голям прилив на кръв, и така активизират съдовете и съединителната тъкан. Достатъчни са 10 минути на ден за да укрепнат тъканите и кожата.

 

назад